Zusjes van Wanrooy

Met zijn vijven staan de zussen garant voor een vrolijke, afwisselende en gezellige muzikale avond
 

 Zusjes van Wanrooy

 

De zusjes Anny en Paula van Wanrooy zijn een begrip op accordeongebied in het binnen en buitenland. Al vanaf 1970 zijn ze regelmatig op televisie te zien en te beluisteren. In 1981 ronden ze hun studies accordeon, piano en schoolmuziek aan het conservatorium succesvol af in een gezamenlijk concert. In dat zelfde jaar winnen ze als accordeonduo de wereldkampioenschappen in Saint-Etiennes (Frankrijk). Het duo maakt tournees over de hele wereld van Japan tot Amerika zijn ze veelgevraagde artiesten.

Teresa (augustus 1992), Annapaola, (februari 1993), Juanita (juli 1997) en Rosita (september 1997) van Wanrooy zijn de muzikale dochters van Anny en Paula. Ze spelen naast accordeon allemaal piano. De twee oudsten spelen ook gestemd en ongestemd slagwerk en de twee jongsten gitaar en basgitaar.In juni 2012 herhaalt de geschiedenis zich als ook Teresa en Annapaola in een gezamenlijk concert slagen voor hun eindexamen aan het conservatorium te Tilburg. 

 

De zusjes van Wanrooy zijn met hun accordeonrepertoire inzetbaar op de meest uiteenlopende gelegenheden. Ze spelen vol overgave evengoed op een groots bierfeest, voor ouderen of op een klassiek concert eventueel met symfonie orkest. De zusjes weten het publiek altijd weer te verassen met hun spontaniteit en virtuositeit. Veel componisten in binnen en buitenland schreven composities voor de zusjes van Wanrooy. De zusjes treden graag op in het binnen- en buitenland. Ze zijn zowel solo, als duo, kwartet of sextet te boeken. Zo speelden ze in verschillende grote theaterproducties (o.a De Grote Wereld van het O.T. theater, Midden in de Winternacht en Feyenoord de Opera).